Uitgever | Becht's Uitgevers-Maatschappij |
Uitgavejaar | 2004 |
ISBN | 9023011546 |
ISBN13 | 9789023011545 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
In de Hollandse keuken is nog steeds woensdag gehaktdag. Zelden tref je echter de gehaktbal aan op het menu van een restaurant, of vind je een recept voor gehaktballen in kookboeken. Anne Scheepmaker, die vorig jaar de stamppot nieuw leven inblies, heeft dit keer recepten voor de meest verrukkelijke gehaktballen uit de hele wereld bijeengebracht. Want al gaat er niets boven een oer-Hollandse bal gehakt, vele landen hebben hun eigen versie. Enkele topkoks stonden voor dit boek hun unieke gehaktbalrecept af.
Anne Scheepmaker schrijft al vele jaren over (de geschiedenis van) koken en eten in NRC Handelsblad. Zij publiceerde talrijke kookboeken, waaronder in de serie De nieuwe keuken´ het deel Stamppotten. Voor Uitgeverij Becht heeft zij tevens de succesvolle herziening van het Wannée Kookboek verzorgd.