Uitgever | Lumen |
Uitgavejaar | 2010 |
ISBN13 | 9789081593113 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Veel gezondheidsproblemen ontstaan door tekorten in ons lichaam, veroorzaakt door industriële bewerkingen van moderne voeding. 'Beter met voeding' geeft een uniek inzicht in de negatieve effecten van onvolwaardige voeding op onze gezondheid. Voedingskundige Mia Tjioe-America heeft in haar 50-jarige praktijk voedingsgewoontes zien veranderen en ook de toename vastgesteld van aandoeningen als allergie, ADHD, huid- en darmaandoeningen. Met praktijkgericht onderzoek en langdurige begeleiding van haar patiënten is zij patronen gaan herkennen en heeft zij relaties kunnen leggen tussen moderne eetgewoontes en het ontstaan van veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Opgebouwde tekorten worden doorgegeven aan de volgende generatie en werken daardoor cumulatief. Een baby kan zo ter wereld komen met een nog grotere achterstand dan zijn ouders. Dit verklaart mede waarom welvaartsziektes op een steeds jongere leeftijd toeslaan.
Dit boek geeft een totaal andere kijk op voeding dan we gewend zijn. Dogma's en 'blinde vlekken' uit de moderne voedingsleer als bron van veel misverstanden worden haarfijn ontleed en vervangen door een ander basisidee. In haar praktijk voor voedingstherapie behaalde Mia Tjioe-America opzienbarende resultaten bij de behandeling van chronische aandoeningen bij haar patiënten. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe symptomen van opgebouwde tekorten herkend kunnen worden en hoe deze verminderd of opgeheven worden door volwaardige voeding, zodat genezing mogelijk wordt.
De aanvulling op de voedingsleer, de voorbeelden van duurzame genezing door voeding en de beproefde, praktische voedingsadviezen maken dit boek tot een ideale gids voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonder leven van zichzelf, zijn gezinsleden of zijn patiënten.
Het boek bestaat uit drie delen: theorie, voorbeelden van patiënten en praktische voedingsadviezen. Erg handig is ook het hoofdstuk 'kritisch boodschappen doen' met praktische warenkennis.