De complete keuken van Frankrijk

-
Auteurs: Sarah Randell, M. Villegas

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 20
Cover van het boek 'De complete keuken van Frankrijk' van Sarah Randell en M. Villegas
Uitgever Lantaarn B.V.
Uitgavejaar 2006
ISBN9054263040
ISBN139789054263043
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De reputatie van de Franse keuken is ook te danken aan het feit dat de grote Franse koks voortdurend de grenzen verkenden - en overschreven - van het traditionele koken. Deze koks hebben in hun eigen land de status van supersterren en voor hen is haute cuisine een kunstvorm waarin ze steeds hoger stijgen. De haute cuisine van Escoffier werd naar de kroon gestoken door de nouvelle cuisine, de stroming die onder leiding van koks als Paul Bocuse experimenteerde met lichtere, avontuurlijkere gerechten. De laatste jaren heeft deze nieuwe generatie, klassiek geschoolde chefkoks voor een metamorfose gezorgd. Ze maken vernieuwende streek- en seizoensgebonden gerechten, vaak in eigentijdse, informele bistro's zonder de opsmuk van de met Michellinsterren getooide eettempels van de haute cuisine.
Deze nieuwe chefs gaan terug naar de oorsprong van de Franse keuken. Terwijl de chefkoks een keuken par excellence hebben ontwikkeld, is de essentie van de alledaagse Franse keuken terug te vinden in streekgerechten, gebaseerd op respect voor produits du terroir, ´eten van de grond´.

Bestellen

Bestel 'De complete keuken van Frankrijk' bij Bol.com € 8,5 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.