Uitgevers | Mooi Limburgs Boekenfonds, Media Groep Limburg |
Uitgavejaar | 2009 |
ISBN | 9085960444 |
ISBN13 | 9789085960447 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Kookhistorie is de laatste jaren volop in de belangstelling. En terecht: Nederland kan terugkijken op een rijke culinaire geschiedenis. Zo komen we al snel tot de ontdekking dat de Lage Landen op culinair gebied heel wat meer hebben voortgebracht dan alleen maar lepelkost zoals erwtensnert en boerenkool met worst. De eerste keuken anno 1785 is hier een mooi voorbeeld van. Die recepten zijn aan het eind van de 18e eeuw opgetekend door twee dames van goed Limburgse komaf: moeder en dochter De Milly. Diƫtiste en neerlandica Marleen Willebrands ontcijferde het handschrift en bewerkte alle recepten voor de lekkerbek van nu. Niet alleen de hedendaagse toebereiding van deze ruim 200 jaar ouder recepten vinden we erin terug, maar ook veel wetenswaardige informatie over de manier van koken en serveren, en de herkomst van ingrediƫnten.