De gezonde Joodse keuken

-
Auteur: Michael van Straten

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 122
Cover van het boek 'De gezonde Joodse keuken' van Michael van Straten
Uitgever Atrium
ISBN9059472004
ISBN139789059472006
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De gezonde joodse keuken blikt terug naar het voedsel van de diaspora, van de Joden die zich over de hele wereld verspreiden en hun eigen keuken ontwikkelden, uniek voor de landen waarin zij woonden, maar wel volgens kosjere regels. Het boek neemt de lezer mee op een fascinerende reis in de voetstappen van Joodse reizigers. Wanneer zij de kameelkaravaan verlieten op de oude Zijderoute, proeft men het voedsel dat zij bereidden. Wanneer zij van boord stapten van de oude galeischepen van de Feniciƫrs in het oude Griekenland, geniet men van mediterrane smaken. Toen de Joden in 1492 uit Spanje werden verdreven, namen zij hun tradities van de Moorse en Noord-Afrikaanse keuken mee naar Italiƫ, Zuid-Amerika en Afrika. En toen zij op Ellis Island of op de Londense Tilbury kade arriveerden in de jaren dertig van de vorige eeuw, ervaar je de smaken van New York en de East End van London.

Bestellen

Bestel 'De gezonde Joodse keuken' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.