Uitgever | Atrium |
ISBN | 9059472004 |
ISBN13 | 9789059472006 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
De gezonde joodse keuken blikt terug naar het voedsel van de diaspora, van de Joden die zich over de hele wereld verspreiden en hun eigen keuken ontwikkelden, uniek voor de landen waarin zij woonden, maar wel volgens kosjere regels. Het boek neemt de lezer mee op een fascinerende reis in de voetstappen van Joodse reizigers. Wanneer zij de kameelkaravaan verlieten op de oude Zijderoute, proeft men het voedsel dat zij bereidden. Wanneer zij van boord stapten van de oude galeischepen van de Feniciƫrs in het oude Griekenland, geniet men van mediterrane smaken. Toen de Joden in 1492 uit Spanje werden verdreven, namen zij hun tradities van de Moorse en Noord-Afrikaanse keuken mee naar Italiƫ, Zuid-Amerika en Afrika. En toen zij op Ellis Island of op de Londense Tilbury kade arriveerden in de jaren dertig van de vorige eeuw, ervaar je de smaken van New York en de East End van London.