Uitgever | Terra |
Uitgavejaar | 2010 |
ISBN13 | 9789089892911 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Er zijn maar weinig keukens in de wereld waar smaken, variatie en presentatie zich tot zo’n hoog niveau ontwikkeld hebben als in Japan. De Japanse keuken staat boordevol gezonde, eenvoudige en vooral zeer smakelijke gerechten naar beproefd Japans recept: natuurlijk, simpel en gezond.
Maar wat zijn eigenlijk daikon, enoki, gomasio, mirin, ponzu en soba? En hoe maak je sushi, Japanse rijst en dashi? Met behulp van de verklarende woordenlijst, extra uitleg over keukengerei, ingrediƫnten en bereidingswijzen, en de stap-voor-stap-instructies kan iedereen de heerlijkste Japanse gerechten zelf bereiden!
Japanse tabouleh, sashimi op courgetteplakjes, gazpacho met zeewiertapenade, amuses met zalm en wasabi, tonijn met soyamarinade, misosoep, tofoesteak, Japanse ijsbonbons, shiitakes, loempiaatjes, tofoe-kruidenkoekjes, en nog veel meer!