Uitgever | Uitgeverij Contact |
Uitgavejaar | 2004 |
ISBN13 | 9789025422288 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Samen met de chardonnay is de sauvignon blanc een van de beroemdste witte druiven ter wereld. De wijnen die hij oplevert, herbergen een breed scala aan smaken: vaak levendig, soms wild, met bijna agressief fruit (sauvignon is niet voor niets een verbastering van sauvage).
In de Loirestreek maken ze er hun wereldberoemde Sancerre en Pouilly-Fumé mee. Maar ook in Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk wordt er volop mee gewerkt, de Nieuwe Wereld heeft de sauvignon blanc ontdekt, Chili, Zuid-Afrika, Australië... en van de sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland wordt zelfs gefluisterd dat deze de beste van de wereld is. Maar welke van de duizenden die er in Nederland te koop zijn, smaken nu het lekkerst?
Na het succes van zijn boeken De lekkerste chardonnay en De lekkerste rosé zette wijnschrijver Harold Hamersma de sauvignon blancs van supermarkten, slijters, wijnspeciaalzaken en postorderaars op de proeftafel. Alleen de lekkerste verdienden een plek in deze gids, voorzien van een rapportcijfer en een onderhoudend, informatief commentaar.
De lekkerste sauvignon blanc is een aanrader voor iedere wijndrinker, onmisbaar voor liefhebber en zit vol smakelijke verrassingen voor de kenner.