Uitgever | Pearson Benelux B.V. |
Uitgavejaar | 2013 |
ISBN13 | 9789043029865 |
Taal | Nederlands |
Type | Digitaal boek |
Ben jij een "foodie" en wil je graag in het oog springende foto’s maken van je culinaire avonturen? Wil je dat ook jouw foto’s de smaken en geuren van je favoriete gerechten oproepen, maar beschik je niet over de juiste fotokennis en technieken? Houd je een culinaire blog bij, maar lukt het niet om aantrekkelijke foto’s te vinden? Dan is dit boek iets voor jou!
In Digitale fotografie: Food behandelt fotografe en food fotografie-expert Simone van den Berg alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn: ze neemt je mee langs basisprincipes als de juiste instellingen van het diafragma, de ISO-waarde en de sluitertijd, maar behandelt ook de juiste camera-uitrusting, (studio)belichting en compositietechnieken. Vervolgens laat ze je zien hoe je je culinaire gerechten, etenswaren en allerlei soorten ingrediënten kunt stylen met behulp van verschillende rekwisieten, stoffen, en ondergronden. Ze legt uit hoe je je foto’s kunt verbeteren met verscherping, kleurverbetering en andere nabewerkingstechnieken. En tot slot geeft ze je ook tips voor het opzetten van een mooie en professionele blog.
Dit prachtig geïllustreerde boek, boordevol verrukkelijke, sprankelende foto’s, is dé handleiding die je nodig hebt om culinaire foto’s te maken waar echte foodies van gaan watertanden.