Uitgevers | Tirion, Tirion Culinair |
Uitgavejaar | 2003 |
ISBN | 9043905143 |
ISBN13 | 9789043905145 |
Taal | Nederlands |
Type | Hardcover |
De Gids Wijnjaargangen vanaf 1900 geeft antwoord op vragen als 'Wat is een wijnjaargang?' en 'Waarom zijn wijnjaargangen belangrijk?' Het merendeel van de wijnen in de wereld door een oogstjaar gekenmerkt. Dit handzame zakboek bevat ook informatie over de rijping van wijn, wanneer jonge wijnen drinkbaar zijn, hoelang wijnen meegaan en wat er gebeurt met de wijn als hij ouder wordt. Vanaf 1900 - en bijgewerkt met de allerlaatste wijnnotities - zijn alle oogstjaren per wijnbouwland en -streek beschreven, alsmede de klimatologische omstandigheden van de bloesemfase tot en met de periode van rijping van de druiven; dit alles steeds gekoppeld aan de kwaliteit van de wijn. Tevens zijn overzichtelijke tabellen opgenomen waardoor in één oogopslag de oogstwaarderingen en toekomstverwachtingen zijn af te lezen.