Uitgevers | Uitgeverij De Geus, De Geus, Singel Uitgeverijen |
Uitgavejaar | 2011 |
ISBN13 | 9789044516128 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
In 2010 maakt Dylan van Eijkeren een culinaire reis kriskras door het land van pasta, ham, buffelmozzarella en wijn. Hoewel eten centraal staat en er dagelijks een nieuwe culinaire uitspatting op de agenda staat, gaat het in dit reisboek vooral om de ontdekking van het échte Italië.
Van Eijkeren vraagt bijvoorbeeld een politieagent of lokale slager naar het beste restaurant in de buurt en gaat daar dan eten. Dat kan een sterrenrestaurant op een magnifieke plek in de bergen zijn, maar ook een eenvoudige trattoria in een achterafsteegje. Aan de hand van de lokale keuken onderzoekt hij de culturele en maatschappelijke verschillen tussen de Italiaanse regio's. Het resultaat: een grappig, smakelijk en licht verteerbaar maar literair getoonzet reisverhaal.