Uitgever | Lubberhuizen |
Uitgavejaar | 2011 |
ISBN13 | 9789059372993 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
De restaurantbesprekingen van culinair recensent Johannes van Dam zijn al jaren spraakmakend. Tot zijn genoegen wordt hij steeds vaker aangenaam verrast door de gerechten die hij in Amsterdamse restaurants krijgt voorgeschoteld. Zijn gastronomische gids is een baken voor iedereen die in Amsterdam lekker wil eten. In deze geheel geactualiseerde editie van Lekker Amsterdam zijn 23 restaurantbesprekingen opgenomen met ten minste een cijfer negen. Naast deze Proefwerken bevat de gids een artikel over de groene keuken, inclusief tien adressen waar zoveel mogelijk biologisch wordt gekookt, van eenvoudig tot chic. Voor wie thuis gezond wil eten geeft Van Dam de beste adressen voor onder meer verantwoorde vis. Ook worden biologische slagers en traiteurs besproken. Lekker Amsterdam 2012 bevat verder een recept van een typisch Amsterdamse (joodse) lekkernij: de gemberbolus.