Napels proeven

-
Auteur: P. Bidaine

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 181
Cover van het boek 'Napels proeven' van P. Bidaine
Uitgever Lannoo
Uitgavejaar 2010
ISBN139789020990430
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is de Napolitaanse keuken bij ons minder bekend. Zowel cultuur als voeding draagt de sporen van Griekse, Romeinse, Spaanse en Franse overheersers, al zijn er daarnaast ook Arabische en oosterse invloeden te merken. De Napolitaanse kookkunst maakt vaak gebruik van eenvoudige middelen, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd: een traktatie voor lichaam en geest! In dit kleurrijke portret van een gezellige, tongstrelende traditie brengt Philippe Bidaine ons het verhaal van een uitzonderlijke reeks producten, ontdekt tijdens talloze reizen naar de regio. Zijn relaas wordt opgesmukt met bijzonder aantrekkelijke sfeerfoto's. Hij presenteert de Napolitaanse culinaire traditie onder de vorm van 45 toegankelijke, ongekunstelde recepten, voor de gelegenheid in beeld gebracht door Alexandre Bibaut in restaurant 'Le Stelle'.

Bestellen

Bestel 'Napels proeven' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.