Uitgever | Academic Service |
Uitgavejaar | 2010 |
ISBN13 | 9789012582346 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Het aantal bedrijven dat vanuit een architectuuraanpak werkt of architectuur met behulp van ICT aanpakt, groeit. De architectuur kennis verrijkt en verdiept zich daardoor. Dit maakt het mogelijk om voor specifieke situaties een passende architectuuraanpak samen te stellen. De uitdaging voor de architect neemt daarmee wel toe. Er geldt niet langer one size fi ts all. Eerder is er sprake van fusion cooking waarbij de kok niet alleen verschillende bereidingswijzen moet beheersen, maar ook veel aandacht aan de presentatie moet besteden. Dit alles om de kans op een geslaagde maaltijd te maximaliseren.
Deze ontwikkelingen vormen een verklaring voor de toename van de varieteit aan onderwerpen en het aantal invalshoeken die de architectuurmarkt anno 2010 kenmerken. De architect beschikt tegenwoordig over een aantal mogelijkheden om kansen die ontstaan vanuit klantvragen te benutten. Voor een ambitieuze architect biedt dit boek een uitgelezen kans kennis op te doen van relevante praktijk ervaringen van collega's die hem voor gingen. In dit boek komen onder andere aan de orde de wendbaarheid en effectiviteit van architectuur, verbetering van het architectuurproces zelf, alsmede praktijkvoorbeelden van organisaties waar succesvol vanuit een architectuuraanpak is gewerkt.
De redactie heeft een aantal enthousiaste architecten (sprekers op het LAC 2010) bereid gevonden hun ervaringen voor hun collega's beschikbaar te maken. De auteurs is expliciet gevraagd in hun bijdrage de management implicaties te benadrukken, hierdoor zijn de praktijkvoorbeelden ook voor niet architecten interessant. De redactie verwacht dat de lezers van dit boek meer plezier en succes bij het samenstellen, bereiden en serveren van architectuurdiensten zullen gaan beleven. De kritische lezer zal zijn kans op tevreden klanten vergroten door de mogelijkheden, die de auteurs in de bijdrages aandragen, te benutten.