Rotterdams kookboek

-

ingredienten, recepten en achtergronden van 13 culturen

Auteur: Linda Roodenburg

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Kookboeken 132
Cover van het boek 'Rotterdams kookboek' van Linda Roodenburg
Uitgever Madame Jeanet Uitgeverij
Uitgavejaar 2008
ISBN907973201X
ISBN139789079732012
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en kapsalon is met een onstuitbare opmars bezig.
Maar er zijn ook ingredienten en gerechten die niet algemeen bekend zijn.Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-al-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreers - waar ligt Eritrea eigenlijk - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren?
Linda Roodenburg ging op zoek naar koks en kokkinnen en families uit 13 verschillende culturen. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle 13 voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie.
Na het Haagse en Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken over de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor ALLE Nederlanders.

Bestellen

Bestel 'Rotterdams kookboek' bij Bol.com € 29,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.