Vlees & Wijn

-

Creatieve Combinaties

Auteur: W. Asaert

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Wijn & Drank 26
Cover van het boek 'Vlees & Wijn' van W. Asaert
Uitgevers Lannoo, Lannoo Uitgeverij
Uitgavejaar 2007
ISBN9020967339
ISBN139789020967333
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Vlees & wijn gaan goed samen. Toch is een juiste keuze niet eenvoudig omdat het allebei complexe producten zijn. Over wijn zijn bibliotheken volgeschreven. Boeken over vlees zijn daarentegen aanzienlijk minder dik gezaaid. Vlees & wijn probeert daarom in de eerste plaats het vlees van rund, kalf, lam en varken te duiden. Een beschrijving van de rassen zal iedereen interesseren die in een restaurant of speciaalzaak met verschillende variƫteiten heeft kennisgemaakt. Daarnaast komen oorsprong, productie en karakteristieken uitgebreid aan bod en tonen reportages bij professionele en hobbykwekers de passie en zorg waarmee de dieren tegenwoordig worden gekweekt. Vlees & wijn wil de smaakrijkdom van elk stuk kwaliteitsvlees met een passend glas wijn eren. Twee topchefs die zowel met filet als met oren en poten bijzonder goed uit de voeten kunnen, Johan Segers van 't Fornuis in Antwerpen en Lucas Rive van de Bokkedoorns in Overveen, stelden daarom speciaal voor dit boek dertig vleesrecepten samen. Wijnkenner en fijnproever John Monard zocht er al watertandend evenveel flessen bij. Fotograaf Frank Croes legde kwekers en chefs, vlees en gerechten in sprekende beelden vast en redacteur Willem Asaert trok zijn laarzen aan en volgde het vee van de wei tot op het bord. In dit boek krijgt vlees de aandacht die het naast een lekkere fles wijn meer dan verdient.

Bestellen

Bestel 'Vlees & Wijn' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.