Een bijzondere manier van cuisson geven, maar niet zonder risico

-
Auteurs: Pieter Ouddeken, Robert Krananborg

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Eten & Koken overig 244
Cover van het boek 'Een bijzondere manier van cuisson geven, maar niet zonder risico' van Pieter Ouddeken en Robert Krananborg
Uitgever KunstMag
Uitgavejaar 2007
ISBN9080865524
ISBN139789080865525
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Dit boek is het kookboek der verbeelding. Geen klassiek kookboek vol recepten, zoals u dat misschien van een groot cuisinier als Robert Kranenborg verwachten zou. Hij geldt immers als een van de grootste chefs van de moderne Nederlandse keuken en heeft in vele nationale en internationale keukens gekookt, vaak voor de groten der aarde. Robert Kranenborg heeft meer te bieden dan het recept alleen! Zijn kennis, ervaring, herinneringen, dromen en gedachten vindt u wel terug in dit boek. Hij liet zich daarbij inspireren door de beelden van Pieter Ouddeken die fascinerende stillevens maakte met het culinaire ingredient. Vissenkoppen, rauwe niertjes, venusschelpen, honingraat. Prachtige, raadselachtige beelden die het leven boven het alledaagse uittillen en toch heel herkenbaar zijn. Elk stilleven kwam onder de ogen van Kranenborg en bracht hem gedachten en gerechten. Soms gaat hij met zijn gedachten naar vroeger, soms naar een droomwereld vol oceanen en woestijnen. Nu eens laat hij zich interviewen, een andere keer loopt hij naar de keuken en maakt spontaan een gerecht. Uit deze wisselwerking ontstond het wonderschone boek der culinaire verbeelding, een boek dat kunst- en kookboek tegelijk is.

Bestellen

Bestel 'Een bijzondere manier van cuisson geven, maar niet zonder risico' bij Bol.com € 24,95 Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.