Het Rijksmuseum Kookboek

-

meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw

Auteur: Bert Natter

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Eten & Koken overig 116
Cover van het boek 'Het Rijksmuseum Kookboek' van Bert Natter
Uitgever Thomas Rap
Uitgavejaar 2004
ISBN9060052943
ISBN139789060052945
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Een feest voor iedereen die van lekker eten en van kunst houdtMet vijftig recepten van tien Amsterdamse toprestaurantsVoor dit schitterend geïllustreerde boek lieten tien meesterkoks zichinspireren door de pracht en praal van Hollandse zeventiende-eeuwseschilderijen. De koks stelden een persoonlijk vijfgangenmenu voor vierpersonen samen. Bij elk recept wordt het schilderij afgebeeld dat dedirecte inspiratie ervoor vormde. Dankzij unieke detailafbeeldingenkijkt de lezer naar bekende en minder bekende schilderijen door het oogvan de kok.Het Rijksmuseum Kookboek gaat niet alleen over de kunst van het koken,want het bevat daarnaast een kijkje in het dagelijks leven van dezeventiende eeuw. Auteur Bert Natter gaat in op het huishouden, deetiquette en de eetcultuur van de Gouden Eeuw. Ook besteedt hij aandachtaan de herkomst van ingrediënten en de geschiedenis van recepten.Dit banket voor de zintuigen werpt een eigentijdse blik op de grootsteschatten van de Gouden Eeuw.

Bestellen

Bestel 'Het Rijksmuseum Kookboek' bij Bol.com € 29,9 Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.