Uitgever | Ruitenberg Boek |
Uitgavejaar | 2000 |
ISBN | 9055133493 |
ISBN13 | 9789055133499 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
De moderne Noord-Afrikaanse keuken is een mengeling van oude Europees-Franse kookkunst en traditionele Arabische en Joodse kookkunst. In Afrika, wieg van de beschaving, ligt mijn voorvaderlijk huis, het huis van mijn geest en ziel. Het land is een deel van mij. Het meest aansprekende aspect van Afrika is zijn prachtige cultuur. Ik ben een zwarte man en daar ben ik trots op. Trots ben ik op de Afrikaanse traditie, trots op mijn verleden en trots op mijn ouders en voorouders. Voor de echte kenner is Marokko het paradijs van Noord-Afrika: dat grote land met sneeuw bedekte bergen, de Sahara, de blauw Middellandse Zee in het noorden en de Atlantische Oceaan tot in het diepe zuiden. In Marokko maakt de bezoeker kennis met een uiterst verfijnde keuken, een keuken die gevormd is door moslims, joden en christenen. Nergens ter wereld dineert men zo grandioos; Marokkaanse gerechten zijn vorstelijke gerechten. Ze worden bereid van verse ingrediƫnten van uitstekende kwaliteit, omdat alleen zo de fijnste smaak en de grootste voedingswaarde kunnen worden gegarandeerd. Marokkaanse schotels zijn zowel een streling voor de mond als een streling voor het oog. Vaardigheid in het decoreren is altijd het waarmerk van mijn kookkunst geweest. De kleuren van een schotel dienen een harmonieus geheel te vormen. Met groente, vlees en vis kunnen de mooiste composities worden bereid.