Over eten & koken

-

wetenschap en cultuur in de keuken

Originele titel: Mcgee On Food And Cooking: An Encyclopedia Of Kitchen Science, History And Culture
Auteur: Harold McGee

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Eten & Koken overig 228
Cover van het boek 'Over eten & koken' van Harold McGee
Uitgever Nieuw Amsterdam
Uitgavejaar 2006
ISBN9046800679
ISBN139789046800676
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.
In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.

Bestellen

Bestel 'Over eten & koken' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.