Uitgever | Culinaire Boekerij |
Uitgavejaar | 2006 |
ISBN | 9021580950 |
ISBN13 | 9789021580951 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Wie een blik werpt in de supermarkt kan het beamen: echte seizoensgebonden producten lijken bijna niet meer te bestaan. Het hele jaar door zijn aardbeien, frambozen, tomaten en paddenstoelen te koop die weliswaar van ver moeten komen, maar we kunnen er in de keuken mee aan de slag. Omdat dit als gevolg heeft dat de versheid van de ingrediënten nog wel eens te wensen overlaat, is het veel beter en lekkerder om met de producten van het seizoen aan de slag te gaan. En dat is nu precies wat chef-kok Curtis Stone in Van starter tot ster over probeert te brengen.
Van starter tot ster is ingedeeld volgens de seizoenen en naast traditionele favorieten als chocolade en lamsvlees komen ook minder voor de hand liggende ingrediënten als vanille, truffels en sint-jakobsschelpen uitgebreid aan bod. Voor elk van de 24 ingrediënten die Curtis heeft uitgekozen geeft hij drie recepten: één makkelijk, één alledaags en één wat avontuurlijker. Deze unieke driestappenaanpak vergroot het zelfvertrouwen van de minder ervaren thuiskok, want iedereen is volgens hem in staat tot basisbereidingen. Het boek staat daarnaast vol handige tips over de aankoop en bereiding van ingrediënten, met prachtige foto's van elk gerecht.